Over Kunsthandel Marcel Gieling

Vanaf 1988 is mijn kunsthandel gevestigd geweest in de Schoutenstraat nr. 21, in het centrum van Utrecht. Per 1 maart 2016 is de galerie gesloten en is de collectie alleen online te zien en te koop. Vanzelfsprekend kunt u het object waarvoor u belangstelling heeft ook 'live' bewonderen. Aarzel in dat geval niet om telefonisch of via email een afspraak te maken. [email protected] of bel mij op +31(0)6 222 46 032. U bent welkom.

Ik ben gespecialiseerd in twintigste eeuwse (schilder) kunst. Met name kunst gemaakt tussen 1900 en 1960 heeft mijn belangstelling. Naast schilderijen ziet u ook grafiek, sculpturen en een bescheiden collectie fotografie op mijn website. 

Publicaties

Naast mijn activiteiten als handelaar schrijf ik ook over kunst, ik publiceerde monografiën over de kunstschilders Gerard Hordijk (1899-1958) En Jan Rodrigo (1921-2013). In 2014 verscheen het boek '50 Utrechtse kunstenaars in beeld', waarin interviews met 50 hedendaagse kunstenaars die in Utrecht wonen en werken. Voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC) beschrijf en recenseer ik o.a. lokale exposities.
 
2008 Monografie over de schilder Gerard Hordijk 1899-1958
2012 Monografie over de schilder Jan Rodrigo 1921-1958
2014 '50 Utrechtse Kunstenaars in Beeld' 
2017 'Gerard Hordijk, buurman en vriend van Piet Mondriaan'
2019 'Pinky Messchaert', Beeldopbouwer, Biografie
 
Sinds 2013 tot heden blogger en kunstrecensent voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC)
Diverse publicaties in: Art & Living, Eigen Huis & Interieur, DoeHetZelf en Collect-Magazine
De Utrechtse Internet Courant: De geheimen van Sint Barbara (column)
 

Verkopen

Om te verkopen moet ik ook inkopen, mocht u werk willen verkopen neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ook kan ik misschien een bemiddelende rol spelen bij de verkoop van uw kunstwerken.

Historie

Drie generaties kunst- en antiekhandelaren gingen mij voor, mijn overgrootvader en grootvader en daarna mijn vader, waren in Utrecht gevestigde kunst- en antiekhandelaren. Later vestigde mijn vader zich in Doorn. Mijn grootvader mocht het predikaat 'Hofleverancier' dragen. Hij leverde met regelmaat aan het koningshuis.

Partners

Ik doe o.a. zaken met: Centraal Museum Utrecht, Spoorweg Museum Utrecht, Rolling Stones Museum Engeland, Museum De Fundatie Zwolle, Museum De Wieger Deurne, Mondriaan Huis Amersfoort, Rijks Museum (prentenkabinet) Amsterdam, National Gallery Singapore, Het Utrechts Archief, Museum Drachten, Museum Flehite in Amersfoort, Museum Oud Amelisweerd (MOA), Utrecht, Walkate Archief in Kampen en Museum Boymans van Beuningen, Rotterdam, Vigorito Gallery, New York.

Verzending & Betaling

Verzendingen wereldwijd met FedEx, binnen Nederland aangetekend met PostNL. Betaling kan per bankoverschrijving, contant bij aflevering of vooraf via IDEAL. Alle op de website vermeldde prijzen zijn inclusief BTW, hierop is de margeregeling van toepassing.

BTW-nummer: NL001289288B09                  KvK: 30095388

https://www.webwinkelkeur.nl